Dansk Kina-politik: eksport, arbejdspladser, ny verdensorden?

Invitation: Debat om dansk Kina-politik og lancering tidsskriftet Økonomi & Politik’s temanummer om emnet.
 
I 2015 fejrede Danmark og Kina 65 året for dansk-kinesiske diplomatiske forbindelser. Tidsskriftet Økonomi og Politik benytter lejligheden til at udgive temanummeret ’Dansk Kina-politik – fra spørgsmål om eksport og danske arbejdspladser til ny verdensorden?’ redigeret af Camilla T. N. Sørensen og Jørgen Delman fra Københavns Universitet. Temanummeret giver i 13 artikler og case-eksempler forskellige bud på, hvorfor en småstat som Danmark engagerer sig så bredt og dybt med Kina, som tilfældet er; det spørger, om Danmark får det ud af satsningen, som vi kan forvente; og det kigger samtidig på partnerskabets muligheder og udfordringer samt diskuterer, hvor stabile de bilaterale relationer i virkeligheden er.
 
Kinas økonomiske omstilling handler bl.a. om at øge det indenlandske forbrug, højne anvendelsen af vedvarende energi og flytte kinesiske virksomheder op ad værdikæden i kraft af mere innovative produkter, som både kan finde anvendelse på det kinesiske marked og uden for Kinas grænser. Omstillingen indeholder nye muligheder for danske virksomheder og generelt for varetagelsen af danske interesser i Kina, men den stiller også, helt overordnet, nye krav og udfordringer til Danmarks Kina-politik. Temanummeret udgør et vigtigt bidrag i den sammenhæng fordi det kaster lys over baggrund, status og fremtidsudsigter for Danmarks relationer til Kina.
 
Oplæg og debat
15. april, 9.30-13.00, fejrer vi udgivelsen af temanummeret med oplæg fra bidragsyderne, en åben debat om dansk Kina-politik og en afsluttende reception. Alle er velkomne!
 
Blandt deltagerne er bl.a. de to redaktører (Camilla T. N. Sørensen og Jørgen Delman) og Danmarks tidligere ambassadør i Kina Friis Arne Petersen. Mere information om program og oplægsholdere i vedhæftede invitation.
 
Registreringen er lukket.