Kina som politisk-moralsk udfordring på Folkemødet 2014

Folkemødet Bornholm

KINA SOM POLITISK-MORALSK UDFORDRING

DEBAT TIL FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM 2014

Paneldebat med:

Mogens Lykketoft (S), Medlem af Folketinget

Søren Espersen (DF), Medlem af Folketinget

Professor Jørgen Delman, University of Copenhagen

Professor Bertel Heurlin, University of Copenhagen

Ordstyrer: Thomas Larsen, Berlingske Tidende

ThinkChina.dk er til stede på årets Folkemøde på Bornholm med en debat om Kina som politisk-moralsk udfordring.

Kinas politiske, økonomiske, militære og moralske magt vil ændre verden i takt med at Kina bliver en stadig vigtigere international aktør i de kommende årtier.

Kinas rivende udvikling har allerede gjort landet til en af Danmarks vigtigste handelspartnere, og alt tyder på, at vores forhold til kineserne bliver endnu tættere og endnu bredere forankret fremover.

Men hvordan skal vi håndtere de politiske og moralske udfordringer, som Kina byder på?

ThinkChina.dk arrangerer denne folkemødedebat for at diskutere, hvordan Danmark kan forholde sig til den nye asiatiske stormagt:

Hvad vil Kinas traditionsbundne politiske tænkning kombineret med socialistisk ideologi betyde for verden i det 21. århundrede, hvor landet har udsigter til at blive en global supermagt?

 Burde vi udfordre Beijing mere i politiske og moralske anliggender som menneskerettigheder, minoriteter, klima, miljø og Kinas sikkerhedspolitiske ageren, eller er det optimale en mere pragmatisk tilgang til forholdet?

 Hvis vi skulle tænke i flere konstruktive relationer, hvad skulle vi så satse på?

Svarene på disse spørgsmål har næppe karakter af "enten-eller", men af en balance mellem forskellige hensyn og synspunkter, som Danmark bliver nødt til at forholde sig til i en globaliseret verden. Fire debattører giver dig deres bud på udfordringen, og publikum vil blive inviteret til at deltage.

Tid: Lørdag den 14. juni 2014, 18:00-19:00 - Sted: Høiers Iscafe, Allinge