Forsknings Døgn 2011: udFORSK Asien!
Kultur og konflikt, ungdom og etik og meget mere om Asien er på programmet, når Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek den 28. og 29. april slår dørene op for Forskningens Døgn 2011.
Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Gothersgade 140, er vært for arrangementet udFORSK, hvor man kan få sig en asiatisk helhedsoplevelse med oplæg om aktuel forskning om klimapolitik i Asien, kreativ udsmykning og live musik spillet på shakuhachi af Kiku Day.
Arrangementet er en unik chance for at få et bredt indblik i forskning i Asien. Efter det indledende overblik 'Kina, før, nu og i fremtiden' er det muligt at 'shoppe' blandt fem forskeres oplæg i løbet af de to dage, arrangementet varer.
Kina, før, nu og i fremtiden
Peter Nedergaard er professor i statskundskab, Københavns Universitet. Han har for nylig udgivet en gymnasielærebog om Kina.
Krig, Kim Larsen og Nordkorea
Geir Helgesen er leder af Nordisk Institut for Asien Studier (NIAS), som er del af det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
En antropolog i Mongoliet
Ann Fenger Benwell er ph.d. i socioøkonomiske og kulturelle forhold i Mongoliet og researcher på Nordisk Institut for Asian Studier (NIAS). Hun har tidligere arbejdet i Sydamerika, Afrika og i Balkan.
Japan og det globale klima
Lau Blaxekjær er ph.d.-studerende på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.
Et globalt lydbillede - hiphop i Japan
Kiku Day er udøvende shakuhachi spiller (japansk bambusfløjte) og ph.d. musiketnolog (London). Kiku underviser i pop og traditionel japansk musik på SOAS, University of London.
Uddannelse i Kina
Susanne Bregnbæk er antropolog og ph.d. fra Københavns Universitet. Hun er tilknyttet Nordisk Institut for Asian Studier - og er ekstern lektor ved Institut for antropologi, KU. Kun torsdag den 28. april.
Biomedicin og etik i Asien
Ayo Wahlberg er post.doc. på Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Kun fredag den 29. april
udFORSK Asien! er et samarbejde mellem Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitetsbibliotek og Informationsservice, Asian Dynamics Initiative (ADI) og Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS).
Om Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er en landsdækkende forskningsfestival, der blev afholdt for første gang i 2005.
Formålet er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.
Forskningens Døgn henvender sig til alle, der er åbne for at blive underholdt og lære nyt - og især til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning og innovation.
Læs mere om KU i Forskningens Døgn